• RSS Feed

9 mei 2014

Adios!

3 opmerkingen:
 

Adios!

Afscheid nemen is al niet mijn sterkste kant, maar nu toch wel echt moeilijk. Spanje, we zijn je doorgefietst, nog een dag of 2/3 en we trappen de Pyreneeën over....

Spanje, je hebt ons overdonderd met je steeds veranderende, maar telkens weer prachtige natuur. Diepe kloven, helder blauwe meren, gieren, herten, steenbokken, kale rotsen, donkere naaldbossen en frisgroene bergweiden.
Spanje, je hebt ons verwend met je heerlijke zon, het heerlijke eten, de vele kopjes café con leche, zalige wijnen en vriendelijke enthousiaste mensen. 

Het fietsen op zich, is dat nou altijd leuk? Nee, berg op gaat soms zo zwaar dat ik de fiets maar net aan rechtop kan houden. Het zweet druipt aan alle kanten, Sander fietst al 6 haarspeldbochten verder en Spanjaarden blijven in de auto naast me rijden om me al toeterend aan te moedigen. Nee, dan is fietsen niet leuk! En het is dan dat Melle op zijn aanhangfiets achter me zit, anders zou ik het hele ding vloekend in de berm gegooid hebben....zo!

Maar fietsen is natuurlijk vooral wel leuk. Ja, hoe ga ik me hier nu weer uit praten? Ach, het is eigenlijk heel simpel. Het gaat niet te langzaam, maar ook niet te snel. Je kunt in een paar weken een behoorlijk eindje komen. Maar toch zijn de afstanden beperkt, zeker met de kindjes, al valt ons dat erg mee. We fietsen gemiddeld 60 tot 80 per dag. En dan is het ook wel klaar. We stoppen dus op plekken waar we met de auto toch nog even zou verder rijden. En zo slapen we op de mooiste plekjes in het bos, in vergane glorie hotelletjes met oude mannetjes of op overbevolkte feestcampings. En dat is leuker dan je denkt! 

Vandaag zijn we met de trein vanuit Girona een dagje naar Barcelona geweest. Kiekjes bij de haven en de Sagrada Familia en verder vooral slenteren door de straatjes en over de plazas. Een beetje afscheid nemen...zucht. Adios!

3 opmerkingen:

 1. Mooi verhaal Jes! Ik ben echt wel jaloers.. Behalve op het fietsen ;-) Geniet nog even van Spanje en viva la France! Groetjes Lianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo familie!
  Dit is echt heel erg grappig....Ik heb ooit met Sander op de basisschool en een jaartje op de middelbare school gezeten. Een vriend vroeg me of ik misschien iets wist over fietstochten in azie en middels google kwam ik op jullie oostwaarts blog terecht! Leuk zo'n tocht (kom net zelf van 3 maanden zuid-amerika terug, al was dat niet op de fiets) en leuk dat ik jullie weer tegenkom. Heel veel plezier op de reis nog!. Groet Patricia (inmiddels woon in in Zwitserland)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fantastisch mooie foto's!! Jullie zien er ook zo goed en gezond uit! Wat een mooie trip zo met z'n 4en, kan me voorstellen dat M&F het ook geweldig vinden. Geniet van La France!! Ik ga maar weer aan het werk... Je voudrais une boit de petit pois.. ;-) a bientot, Chris

  BeantwoordenVerwijderen

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff