• RSS Feed

4 jun. 2014

Graan

1 opmerking:
 

Tour des Boulangeries! 

Croissants au beurre, pain au chocola, baguette de campagne, flan, tartelette au pommes.... 

Als 4 kinderen in een speelgoedwinkel bestormen we Franse bakkers. En van dat fietsen krijg je nu eenmaal trek. 

Frankrijk is heerlijk fietsen. De bergen zijn minder heftig dan in Spanje, en we schieten daarom lekker op. We blijven een paar dagen aan zee. Strand voor onszelf, evenals de camping. Dan volgen mooie landschappen richting de gorges d'Ardeche. Gevolgd door boomgaarden vol fruitbomen. Hierna de Bourgonge met de vele druiven. Het staat er veelbelovend bij hoor...
Vive la France! Nu al een paar dagen heuvels vol graan. Iets minder interessant, maar ik troost me met idee wat daar allemaal van gemaakt gaat worden. Velden vol croissants.....

's Ochtends worden we wakker van de vogels of de zon. Of iets minder romantisch, van een volle blaas, een hongerige maag, of een kleine medereiziger. Hoe dan ook, 9 uur/half 10 zitten we met inmiddels lege blazen en volle magen op de fiets.Om 11 uur zijn we vaak wel bij de eerste Boulangerie te vinden. Dan weer door, op naar een picknickplaats met riviertje, speeltuin of ander vermaak. Daar blijven we een uurtje. Dan het laatste stuk naar de camping, met tussenstop bij de supermarche. Voor 4 uur zijn we meestal wel op een camping. Lekker spelen, douchen, wijntje, eten.  

Laatst nog een extra tussenstop bij de decatlon....de naden van mijn fietsbroek hielden het voor gezien. Waren dat de vele kilometers, belabberde kwaliteit van een fietsbroek van 15 euro, of moet ik volgende keer toch maar voorbij die Boulangerie rijden? 

Op naar België, frites, bier en chocola! En de decatlon. 

Melle en Faas hebben het nog steeds erg leuk. Vandaag de hele dag regen. Melle zit dan in zijn regenpak op de aanhangfiets. De volledige 70 km naar Verdun heeft hij gekletst en gezongen. "Gaat het nog Melle?" " Ja hoor, hoezo?" Het enige wat hij dan wil is een hotel...nou vooruit. 

1 opmerking:

  1. geweldig leuk om te lezen Jessica!! Geniet nog maar even met zijn viertjes!!!

    XXX Meriam

    BeantwoordenVerwijderen

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff